Kom igång

Alla inlägg under maj 2011

Av Hanna - 5 maj 2011 07:36

Snart dags att gå till jobbet men först tänkte jag skriva lite här och kanska lyckas motivera någon morgontrött person :) I kostschemat som jag fått ingår sex måltider per dag. Frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag samt ett kvällsmål. Jag tycker det går bättre än förväntat att hinna med alla måltiderna. Men ibland blir det inte exakt tre timmar mellan målen, det beror lite på hur dagens schema ser ut. Men det är väldigt bra att ha det som ett riktmärke och försöka sträva efter att följa schemat optimalt. Sen måste även måltiderna anpassas efter när på dagen jag tränar. Men det är helt okej att byta plats på exempelvis kvällsmålet och middagen. Jag tror inte att man klarar att följa allt slviskt och vara till 100 % korrekt hela tiden.


Efter att jag börjar få rutin i måltiderna känner jag att jag får mer energi, vilket gör att man blir piggare under dagen. Ämnesomsättningen blir bättre om man äter flera mindre måltider under dagen istället för några få större. Så du där ute som läser det här, försöka att äta regelbundet, det tjänar du på i längden :)

Av Hanna - 4 maj 2011 07:30

Igår blev jag minst sagt förvånad när jag drog upp rullgardinen och stora snöflingor virvlade ner. Det var ju rätt onödigt, och bidrog till att min motivation för en morgonjogg inte blev bättre precis. Så igår fick det bli Fitnessfightens träningsschema på morgongen och combat + crosstrainer efter jobbet. Men idag visar sig solen igen och våren fortsätter att visa sin bästa sida framöver hoppas jag.


Med tanke på att Vårruset är inom en vecka och det inte heller är långt kvar till starten av Göteborgsvarvet skadar det inte att det blir sol varje dag så att det blir ännu lättare att bege sig ut på en löparrunda :)

Av Hanna - 2 maj 2011 19:13

Dag ett gick riktigt bra. Känns kul att vara igång. Och nu har även dag två snart passerat. Det är lite knivigt att få in alla sex måltiderna, men det funkar bra, Förhoppningsvis kommer det att gå lättare ju fler dagar som går. Som med allting tar det en viss period för kroppen och även hjärnan att ställa om sig med nya vanor och rutiner. Men efter ett tag blir det som att borsta tändrena, något som sker automatiskt utan att man behöver tänka så mycket på det.


För att effektivisera träningen de dagar som jag inte är på gymmet har jag inskaffat en kettlebell. Tror det kan bli lite lättare än att fylla petfalskor med sand :)

                                          

Av Hanna - 1 maj 2011 14:06

Idag börjar det. Fitnessfighten är igång. En månad av fokus på träning och att äta rätt. En tävling med fina priser, men även en tävling där alla är vinnare, vinnare av en sundare livsstil. Under maj månad kommer ni här att kunna läsa min väg genom Fitnessfighten. Förhoppningsvis kommer ni även bli inspirerade till en sundare livsstil.


I april fick jag ett mail från Jarkko Kortelainen med information om utmaningen som skulle starta första maj och pågå månaden ut. Jag tänkte att det skulle vara riktigt skoj att vara med och när även min pojkvän tyckte det verkade vara en bra idé så vi antog utmaningen och anmälde oss. Nu följer en tuff månad med fokus, men med tanke på att det är cirka 250 personer med i utmaningen blir motivationen ännu högre och man vill göra sitt yttersta. En väldigt bra kickstart till beach 2011. Det kommer bli kul och lärorikt att se vilka resultat kroppen kan få genom att kämpa det där lilla extra.

                                        

                     Ett smakprov på vad kosten kommer att bestå av.

Ovido - Quiz & Flashcards